zaterdag 18 juni 2016

kracht van gebed..

Als we bidden staan we er vaak niet bij stil hoe krachtig dit is.. "een rechtvaardig gebed vermag veel omdat er kracht aan verleend wordt'. ..
Je ziet dit heel duidelijk in het verhaal in Hand. 12 waarin Petrus door koning Herodes in de gevangenis wordt gezet.. Omdat Petrus een grote bedreiging voor hem was en hij totaal niet gecharmeerd was van zijn publieke optreden  liet hij hem bewaken door 4 groepen bewakers. Hij werd geketend en tussen 2 soldaten ingelegd om te slapen. Ook voor de deur stonden bewakers. Door de ijzeren poort was het onmogelijk om te ontsnappen....
Een groepje christenen gingen voortdurend  in gebed voor Petrus .. wat er toen gebeurde was ongelofelijk... toen Petrus lag te slapen naast die soldaten verscheen er een engel bij hem.. de hele ruimte vulde zich met licht. De engel schudde hem wakker  en zei:'"kom , sta snel op!" en tegelijk vielen de kettingen op de grond en kon Petrus zich snel aankleden.. De engel leidde hem langs de bewakers en door de ijzeren poort naar buiten.. de engel verdween weer en Petrus dacht dat hij droomde...
hij liep snel naar het huis waar de mensen voor hem in gebed waren en klopte aan de deur... Rhode  herkende de stem van Petrus en liep snel naar de mensen in de kamer om te vertellen dat Petrus voor de deur stond... ze vergat helemaal de deur voor Petrus open te doen... ze geloofden haar niet , maar toen ze de deur opendeden waren ze erg verbaasd en heel blij!
God had een engel gestuurd om Petrus te bevrijden uit de handen van Herodes... wat een groot wonder en het laat zien dat God in beweging komt als er mensen in gebed gaan! een prachtig voorbeeld van de kracht van gebed!! Zelfs als we door de vuurgloed  heengaan is God bij machte om ons te redden! De Leeuw van Juda overwint!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten